sport

Sainz: Red Bull nije htio moj odlazak u Mercedes

Carlos Sainz smatra kako šefovi Red Bulla nisu ni razmotrili opciju raskida ugovora kako bi mogao postati vozač Mercedesa.

Britanski mediji su vozača Toro Rossa spominjali kao očitog kandidata za zamjenu Nice Rosberga koji se povlači iz Formule 1.

“To me čini ponosnim, jer znam da je teško postati ‘poznato ime’ u Formuli 1, a pogotovo u britanskim medijima. Prije ili kasnije, moje vrijeme će doći. Nakon svih uspona i padova ove sezone, na dobroj smo poziciji i motiviran sam za sljedeću sezonu,” rekao je Španjolac.

Sainz je rekao da razumije zašto Red Bull nije ni razmišljao da ga pusti u Mercedes.

“Mislim da Mercedes zbog njemačkog ponosa ne bi uzela vozača iz Red Bulla, jer bi ispalo da njihov program za mlade vozače ne valja.“

S druge strane, Daniel Ricarrdo i Max Verstappen će ostati u Red Bullu još neko vrijeme, pa Sainz misli kako će 2018. godine dobiti šansu da se priključi boljem timu.

Ricciardo je negirao mogućnost prelaska u Mercedes zbog ugovora sa Red Bullom.

„Imam ugovor sa Red Bullom pa u timu ostajem još dvije godine. Velika je potražnja za mjesto u Mercedesu i tko god ga dobije, nadam se da će to cijeniti jer mu se pružila velika prilika,” rekao je Riciarrdo.

Izvor: GP1.hr