sport

Sainz: Više se ne moram dokazivati Red Bullu

Carlos Sainz vjeruje da više ne mora dokazivati Red Bullu da je spreman za prelazak u njihovu momčad.

Španjolac je odradio još jedan odličan vikend u Monaku sa šestim mjestom, ostavivši Lewisa Hamiltona iza sebe. Sainzove šanse za prelazak u Red Bull tako skoro su vrlo male jer Max Verstappen i Daniel Ricciardo imaju ugovore do 2018. godine.

“Nastavit ću raditi i vidjet ćemo što će se dogoditi. Moram dobro odrađivati posao zbog sebe, a ne zbog Red Bulla i ljudi koji govore da sam brz vozač i da računaju na mene,” rekao je Sainz.

Carlos je osvojio bodove u pet od šest utrka i trenutno ih ima 25. Njegov momčadski kolega Daniil Kvjat skupio ih je četiri.

“Ne mogu više ništa učiniti. Više od šestog ili sedmog mjesta nije moguće jer su prve tri momčadi na stazama kao Monako brže sekundu, a na drugima oko dvije. Trenutno nam je cilj završavati utrke na sedmom mjestu. U Monaku smo osvojili šesto mjesto i bili brži od Mercedesa i zbog toga smo sretni.”

Sainz je rekao da je utrka u Monaku bila savršena jer je mogao izvući maksimum iz bolida.

“Trebali smo takvu utrku. Ne događa se često da odradiš savršenu utrku na najboljoj utrci sezone. Bio sam sretan još od prvog treninga te sam utrku odradio bez pogreške i završio ispred Hamiltona. Monako je jedna od utrka gdje želiš ostvariti dobar rezultat, a nama je to uspjelo,” dodao je Španjolac.

Izvor: GP1.hr