sport

Sauber: Nadamo se potvrdi postave prije Abu Dhabija

Šefica momčadi Saubera, Monisha Kaltenborn, nada se kako će pregovore za vozačku postavu 2017. dovršiti prije posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju.

Sauberov dvojac, Marcus Ericsson i Felipe Nasr, u momčadi su dvije sezone, ali nijedan od sadašnjih vozača nije potvrđen za sljedeću godinu.

Velika većina momčadi svoje vozačke postave već je objavila, ostavljajući tako Sauber i Manor posljednje koji to još nisu učinili.

Kaltenborn procjenjuje da bi Sauber svoju vozačku postavu za sljedeću sezonu mogao objaviti uoči utrke na Yas Marini.

”Mi smo još u procesu razmatranja naših opcija, ali to ne bi trebalo još dugo potrajati. Postavili smo si cilj da postavu objavimo još dok sezona traje, nije nam puno vremena ostalo. To je sve što vam za sada mogu reći,” izjavila je Kaltenborn.

Ericsson se ističe kao najizgledniji kandidat koji bi mogao zadržati svoje mjesto u momčadi, a razlog tome je i povezanost s novim sponzorom Longbow Finances. Na pitanje hoće li zadržati Felipea Nasra, izjavila je kako još uvijek pregovaraju.

”Felipe je zasigurno jedna od opcija, odlično ga poznajemo i znamo kakav je vozač. Imamo puno zajedničkih iskustava s njim, dobrih i loših, tako da ga možemo ocijeniti vrlo dobro. Pregovori još uvijek traju,” dodala je Kaltenborn.

U međuvremenu je Haasov Esteban Gutierrez potvrdio da je u razgovorima sa Sauberom za koji je već vozio 2013. i 2014. godine.

Izvor: GP1.hr