sport

Sauber sve dogovorio s Wehrleinom

Sauber je uspio dogovoriti sve detalje oko dolaska Pascala Wehrleina koji bi 2017. godine trebao biti momčadski kolega Marcusu Ericssonu, tvrde izvori portala motorsport.com.

Nakon mjesec dana špekulacija oko zamjene Nice Rosberga u Mercedesu, priča se polako privodi kraju. Nedavno su izvori istog portala potvrdili da je Valtteri Bottas posjetio Brackley te da je čak i isprobao sjedalo u novom bolidu, a sada se tvrdi kako je švicarska momčad dogovorila sve detalje s mladim Mercedesovim vozačem i prošlogodišnjim Manorovim vozačem.

Wehrlein je na početku priče bio kandidat, a pomalo i favorit za upražnjeno mjesto u Mercedesu, ali šef momčadi, Toto Wolff, je u nekoliko navrata izjavio kako im je iskustvo važno u izboru novog vozača.

Prema izvorima Motorsport.com portala, Mercedes je uspio ispregovarati Wehrleinov prelazak u Sauber za 2017. kako bi mladog vozača pomaknuli više prema sredini ‘grida’. Finalni detalji i potpis ugovora se još moraju provesti, ali to bi trebali biti gotovo kroz nekoliko dana.

Bottasov prelazak u Mercedes sada je još vjerojatniji, a u Williamsu bi ga trebao zamijeniti Felipe Massa koji je pristao odgoditi svoju mirovinu i upariti se s mladim Kanađaninom Lanceom Strollom.

Jedina upražnjena mjesta na gridu Formule 1 su mjesta u Manoru. Glavni kandidati su Esteban Gutierrez i Felipe Nasr, ali se pojavljuje i Rio Haryanto kao jedan od kandidata.

Izvor: GP1.hr