sport

Sauberov dvojac nezadovoljan kvalifikacijama

Adrian Sutil i Esteban Gutierrez, Sauber media

Iza Saubera su još jedne teške kvalifikacije. Momčad koja se zadnjih nekoliko godina redovito borila za bodove sada nalikuje na ruševinu. Današnji zaostatak za najboljim vremenom u kvalifikacijama je iznosio gotovo tri sekunde, što je mnogo za momčad koja se u drugom dijelu prošle godine često znala ubaciti u Q3. Adrian Sutil i Esteban Gutierrez su bili vidno razočarani nakon kvalifikacija.

“Ne možemo reći da smo zadovoljni ishodom kvalifikacija. Danas je veliki izazov bio napraviti čisti krug. Stalno smo bili na rubu ulaska u Q2, a svaki incident bi nas puno koštao. Trebalo nam je dosta vremena da zagrijemo gume, što nam je oduzelo nekoliko krugova. Što se tiče sutrašnje utrke, svi znamo da je teško preticati, no dobar start i iskorištavanje svih mogućih šansi bi nas mogle približiti prednjem redu”, izjavio je Gutierrez.

“Ovo su bile razočaravajuće kvalifikacije. Prvi izlazak na stazu je bio sasvim dobar, ali nismo imali sreće jer su se pri kraju prve kvalifikacijske runde pojavile dvije žute zastave. No, utrka će biti duga i svašta se može dogoditi. Nadam se da ću izvući sve iz bolida i sebe”, izjavio je Sutil.

Izvor: GP1.hr