Vijesti

Službeno predstavljen Star Import – novi generalni distributer Daimlera AG za Hrvatsku

Na konferenciji za medije službeno je predstavljena tvrtka Star Import d.o.o. – novi generalni distributer osobnih i gospodarskih vozila Daimlera AG u Hrvatskoj.

Star Import je vlasništvo švicarske poslovne grupe Emil Frey koja na švicarskom tržištu posluje gotovo 90 godina i izgradila je čvrsto povjerenje kod proizvođača, trgovaca i kupaca. Emil Frey AG već dugi niz godina posluje na tržištima Švicarske, Njemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Star Import će nastaviti suradnju s postojećim maloprodajnim partnerima, a u planu je širenje maloprodajne i servisne mreže. Uz postojeće maloprodajne predstavnike – Automobili Škojo i Auto Gašparić te novog ugovornog partnera Jolly Autoline s centrima u Splitu i Zadru, Star Import će surađivati i s Emil Frey Autocentrom koji će poslovati na istoj adresi kao i Star Import, u Kovinskoj 5 u Zagrebu.

“Tijekom 2014. planiramo  prodati oko 750 Mercedes Benz automobila i Smartova, 210 kombija i 125 kamiona. Dolazak na hrvatsko tržište vidimo kao dugoročnu investiciju posebno ako se uzme u obzir stanje na automobilskom tržištu te spor gospodarski oporavak. Bit će izazov ostvariti profit u kratkom vremenu, no vjerujemo u razvoj tržišta i poslovne prilike u Hrvatskoj i cijeloj regiji”, izjavio je Heinz Schneiter, direktor tvrtke Star Import d.o.o.