sport

Steiner: Novi Ferrarijev motor je odličan

Haasov šef momčadi, Guenther Steiner, impresioniran je Ferrarijevom pogonskom jedinicom koju će koristiti ove sezone. Ferrari je bio impresivan na prvom predsezonskom testu u Barceloni gdje su dva dana ostvarili najbrže vrijeme.

Momčad Haasa ima samo riječi hvale za talijanskog proizvođača te kažu kako su napravili ogroman korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu.

”Motor i mijenjač su odlični, cijeli test nismo imali nikakve probleme, sve je proteklo glatko. Nismo uopće morali mijenjati motor tijekom testa. Imali smo dva elektronička kvara, ali to je bila softverska greška. Napravili su odličan posao,” rekao je šef Haasa.

Iz Haasa isto tako ističu da su vrlo zadovoljni pouzdanošću nove pogonske jedinice. Tvrde da znaju da je motor vrlo dobar, ali koliko točno dobar, kažu da će vidjeti tek nakon nekoliko utrka.

”Kada imate ovakav potpuno novi motor i da je ovako pouzdan, to je nevjerojatno. Nismo imali još nikakvih kvarova, samo manjih poteškoća. Poprilično smo sretni. Još uvijek imamo puno posla oko prilagođavanja na novu pogonsku jedinicu. Mislim da smo napravili veliki korak naprijed, ali koliko su drugi napredovali to još ne znamo.”

”Brza vremena na testu mogu biti vrlo zbunjujuća. Lako je vidjeti tko je na kojim gumama odrađivao svoj program, ali količinu goriva koju su koristili to je jako teško odgonetnuti. Uglavnom, poprilično smo sigurni da pripadamo sredini poretka. Ali jesmo li u gornjoj ili donjoj polovici sredine poretka? Ne znamo još, ali se nadam da smo bolji od prošle sezone,” dodao je Steiner.

Izvor: GP1.hr