sport

Stroll: Bogat sam, ali priliku sam zaslužio

Kanadski tinejdžer, Lance Stroll, dolazi u Formulu 1 2017. godine kao Williamsov vozač i prvo pitanje koja je ostalo neodgovoreno bilo je, koliko priliku u vrhu motorsporta duguje svome ocu milijarderu?

“Svi imaju svoje mišljenje, to ne mogu promijeniti. Bogat sam, to ne mogu poreći, ali vjerujem da sam svoju priliku u F1 zaslužio jer sam pobijedio u svakom prvenstvu u kojem sam se natjecao,” rekao je mladi Stroll.

“Pobijedio sam u Formuli 4. Išao sam na Novi Zeland i osvojio Toyota Racing seriju. Osvojio sam i europsku Formulu 3. Ne mogu reći kada ću točno moći svima pokazati da ovdje nisam radi novca jer to ovisi o puno drugi stvari i detalja. Ja ću se samo brinuti oko svog posla,” dodao je 18-godišnji Stroll koji još uvijek nema položen vozački ispit.

Zamjenica direktora momčadi, Claire Williams, zna da postoji puno priče o novom vozaču čiju karijeru do danas financira njegov otac Lawrence Stroll koji je modni milijarder. Međutim, Williamsova kaže da na izbor vozača nije niti najmanje utjecalo financijsko stanje.

“Novac ne donosi performanse u kokpitu. Ili imate talenta ili nemate, a ja mislim da je Lance dokazao da ima talenta. Napravio je sve što je trebao kako bi zaradio svoje vozačko mjesto,” rekla je Williams.

Stroll je prošle subote proslavio svoj 18. rođendan. Iako je bila javna tajna da će on uskočiti na mjesto Felipea Masse, ipak se morala pričekati ‘službena punoljetnost’ Strolla zbog činjenice da je glavni sponzor momčadi brand alkoholnih pića – Martini.

Posljednji Kanađanin na gridu Formule 1 bio je Jacques Villeneuve, a akvizicija Strolla mogla bi pomoći i u zadržavanju VN Kanade u kalendaru. Međutim, mladi Lance prije svega mora položiti vozački ispit.

“Pokušat ću se posvetiti jedan tjedan i raditi samo to. Zapravo mi to i treba da dođem od hotela na utrku pa je time jako važno,” objasnio je Stroll.

Izvor: GP1.hr