sport

Stroll: Massa nije moj mentor

Williamsov novi vozač, 18-godišnji Lance Stroll, kaže da svog momčadskog kolegu Felipea Massu ne gleda kao mentora nego kao rivala. Međutim, nada se kako će puno naučiti od Masse. Brazilac je jedan od najsikusnijih vozača u Formuli 1 trenutno, prošle sezone oprostio se i umirovio, ali kaže kako ponudu Williams za još jednu sezonu nije mogao odbiti.

Kanađanin nije imao baš uspješan prvi predsezonski test u Barceloni, gdje je tri puta izletio sa svojim novim FW40. Četvrti dan testa nije nastupio zbog oštećenja bolida.

”Mislim da je mentor kriva riječ. On ovdje vozi zbog sebe kao i svi ostali što voze zbog sebe.”

”Sigurno je dobra stvar imati ga u momčadi, njegovo iskustvo zasigurno je od velike pomoći i definitivno ima puno toga što mogu naučiti od njega. Felipe i ja ćemo pomoći momčadi da napredujemo koliko možemo,” rekao je Lance.

Kanađanin kaže kako je Massu upoznao kada je uvršten u Ferrarijevu vozačku akademiju.

”Znam ga iz naših dana u Ferrariju. On je vrlo otvorena osoba i momčadski je igrač. Vrlo je iskren i to je ono što želite kod svog momčadskog kolege. U momčadi vlada pozitivna atmosfera i pozitivan stav, svi jedva čekamo početak sezone i nastavak testa,” dodao je Stroll.

Izvor: GP1.hr