sport

Stroll: Zadovoljan sam s drugim tjednom testiranja

Williamsov 18-godišnji vozač, Lance Stroll, kaže kako je vrlo zadovoljan poslom koji su odradili u drugom tjednu predsezonskog testiranja. Kanađanin je u svom novom FW40 zadnji dan testiranja odradio 132 kruga.

Momčad Williamsa uspjela je u ovom drugom tjednu predsezonskog testiranja odvoziti 600 krugova, što im nije pošlo za rukom u prvom tjednu testiranja, gdje je mladi Stroll imao nekoliko izletanja sa staze i oštećenja bolida. Williamsov inženjer zadužen za testiranja, Rod Nelson, objasnio je što je točno bio fokus posljednjeg dana predsezonskog testiranja.

”Ovo je bio vrlo kvalitetan dan za nas. Obavili smo puno posla na šasiji i isprobali smo neke kvalifikacijske simulacije bolida. Lance nažalost nije stigao postaviti vrijeme na ultrasoft gumama, pa je svoje najbrže vrijeme odvezao na softu. Pokušali smo odraditi nekoliko simulacija utrka, ali prekinule su nas crvene zastave.”

”Uglavnom smo vrlo zadovoljni, uspjeli smo prikupiti puno podataka i informacija. Odradili smo 600 krugova ovaj tjedan, i momčad je napravila odličan posao da nadoknadimo ono što smo izgubili prošli tjedan. Spremni smo za Melbourne,” rekao je Nelson.

Mladi Stroll tvrdi da je sretan s vremenima koje je odvezao, iako nije postavio svoje najbrže vrijeme na ultrasoftu.

”Prošli tjedan nije bio baš uspješan za mene, ali ovaj tjedan sam sve nadoknadio. Odradili smo odličan posao. Testirali smo sve po malo, dugačke i kratke simulacije, isprobali smo sve komponente guma što je jako dobro. Mislim da moramo ostati smireni prije Australije, za mene je to nova staza gdje nisam još nikada vozio. Ali ići ću polako, krug po krug i dat ću sve od sebe,” rekao je Kanađanin.

Izvor: GP1.hr