Subaru / Testovi

Subaru Legacy 2,0D

Aktualna generacija Subaru Legacya pojavila se na tržištu u 2009. godini, kao model za 2010., kada smo vam predstavili karavan i Outback inačice. Danas vam predstavlajmo Legacy sedan s dvolitrenim turbo diesel motorom.

Kad spomenemo Subaru, prva asocijacija je model Impreza, zahvaljujuči slavi koju je stekla pobjedama na rally prvenstvima, u vrijeme kada je taj sport bio iznimno popularan među proizvođačima automobila. Druga asocijacija je pogon na sve kotače, a treča Boxer motor.

Svi modeli ovog japanskog proizvođača, koji je u početku bio tvornica zrakoplova, imaju stalan pogon na sve kotače, a motori zapremine iznad 1,5 l su boxer konstrukcije. Boxer znači da su cilindri postavljeni jedni nasuprot drugih i takvu konstrukciju su tijekom povijesti, između ostalih, koristili ili još koriste Alfa Romeo i Porsche.

Posebnosti ove konstrukcije su nisko težište motora, i male vibracije, a dovoljno im je samo četiri cilindra za hrapavi, sportski zvuk. Zahvaljujući dugogodišnjem razvoju ovakvih motora, Subaru se odlučio za Boxer i prilikom konstruiranja diesel motora pa se može pohvaliti s prvim Boxer turbo diesel motorom na svijetu, namijenjenom osobnim automobilima.

Što se proizvodnje zrakoplova tiče, Subaru je, tada pod imenom Nakajima Aircraft Company, bio glavni proizvođač u Drugom svjetskom ratu. Posebno izdvajamo model Ki-84, jedan od najboljih lovaca toga vremena na svijetu.

Dakle, radi se o kompaniji koja je poznata po tehničkim dostignućima na raznim poljima pa Subaru automobile kupuju oni koji se razumiju u tehniku i cijene prednosti i razlike koje ovi automobili pružaju, u odnosu na večinu ostalih proizvoda na tržištu.

Model Legacy je upravo takav, nešto drukčiji. Radi se, u ovom slučaju, o limuzini srednje klase, koja nije ni najljepša, niti najružnija na svijetu, ali se, zahvaljujući svim prije spomenutim prednostima motora i pogona, od večine izdvaja.

Dvolitreni turbo diesel motor ima tih i uglađen zvuk bez obzira na broj okretaja, a u višima se čuje poput moćnog benzinca veče zapremine, baš radi te posebne Boxer konstrukcije. To će se svidjeti ljubiteljima sportske vožnje, iako se radi o motoru od samo 110 kW (150 KS) u relativno velikom automobilu. Ono što nam se posebno sviđa, je ležanje na cesti. Nisko težište motora, simetrični pogon na sve kotače, izvstan mjenjač i upravljač s hidrauličkim, a ne električnim “servom” sam osu neki detalji koji ovaj automobil čine zanimljivijim do njegovog izgleda.

Posebno iznenađenmje je pak komfor na stražnjim sjedalima, gdje je mjesta za koljena, kao da ste u nekoj od največih svjetskih limuzina pa kad malo bolje pregledate automobil, vidite da se radi o limuzini namijenjenoj za dulja putovanja u svim vremenskim uvjetima i iz dana u dan vam se sve više sviđa. Ovisno o opremi, Subaru Legacy, s ovim motorom, košta od 239.000 do 301.900 kn.

Tags: /