sport

Sutil zabrinut težinom

By Vedran Kristić

Adrian Sutil, Sauber media

Sauberov vozač, Adrian Sutil, otkrio je da se njegova momčad bori sa smanjenjem mase bolida do dopuštene granice jer je to jedan od razloga njihovih lošijih performansi. Ove godine je FIA podigla minimalnu težinu bolida (bez goriva) na 691 kg zbog novih V6 turbo jedinica i ERS-a. Momčadi su priznale da će biti vrlo teško doći do te brojke. Jedna od ekipa koja još uvijek ima problema s tim je Sauber.

“Ovog trenutka nam je teško doći to te brojke. Postepeno ćemo ju smanjivati, ali za to će nam trebati vremena. Imamo plan za idućih nekoliko utrka kako smanjiti težinu”, rekao je Sutil za Autosport.

Međutim, Sutilu ne ide u prilog činjenica da je on jedan od viših vozača pa je pozvao FIA-u da poveća minimalnu težinu bolida.

“Ne mogu izgubiti više kilograma. Ja sam visok tako da ne postoje druge stvari koje još mogu učiniti. Manji vozači imaju prednost. To je očito, svi to znaju i nadam se da će se uskoro dogoditi neke prilagodbe po tom pitanju. U usporedbi s godinama prije, ovo je velika promjena jer sada visoki vozači imaju očit nedostatak gledajući vremena po krugu.”

Izvor: GP1.hr