sport

Todt iznenađen kritikama vezanim uz halo zaštitu

Predsjednik FIA-e Jean Todt ne razumije kritiziranje vozača po pitanju halo zaštite zato što su oni prvi bili za uvođenje zaštite.

Određeni broj vodećih F1 vozača kontinuirano je kritizirao zaštitu koja je od ove godine obavezna zbog sigurnosnih razloga.

Kevin Magnussen je nedavno rekao kako bi “ružan” dizajn mogao uzrokovati problem oko vidljivosti na stazama koje imaju uzvišenja poput Spa.

Todt je iznenađen takvim komentarima i kaže kako pogotovo vozači ne bi trebali ništa prigovarati oko toga zato što je baš udruženje vozača najviše guralo da se uvede navedena zaštita.

“To je bio zahtjev od vozača,” rekao je Todt.

“16. prosinca 2015. godine dobio sam pismo koje je bilo potpisano od strane Jensona Buttona, Sebastiana Vettela i Alexa Wurza, pozivajući nas da odlučimo o zaštiti glave za vozače na što sam ja rekao: “Mi smo ovdje. Slušamo.”

“Odmah smo pitali naše tehničare i rekli da nam je to prioritet te da vide što možemo riješiti po pitanju. Znali su da ćemo 27. lipnja 2016. imati sastanak i rekli su: “Nemojte biti slabi. Molimo da poštujete ono što smo pitali po pitanju zaštite.” Zato smo se obavezali uzeti to u obzir.”

“Moram reći da sam iznenađen. Volim Formulu 1, ali zato mrzim ovaj dio nje. Imate ljude koji se ne drže svoje riječi.”

“Za mene, mi ovdje pričamo o najvećim vrlinama u životu – a to su odanost, održanje svoje riječi te poštivanje onoga što uzeli pod svoje.”

“Mi smo to poštivali dok su neki to zaboravili, ali to tako ide.” zaključio je Todt.

Na pitanje kako komentira nedavne izjave Toto Wolffa gdje šef Mercedesa govori kako bi halo zaštitu odrezao s motornom pilom, Todt je rekao:

“Neću komentirati njegovu izjavu. To je jednostavno djetinjasto.”

“Samo ću vam reći vezano za mene. Volim F1 te smatram kako bi ju svi trebali voljeti. Mislim kako nije primjereno, tko god to bio, javno poricati nešto što se uvodi.”

“Za mene je konstruktivna kritika uvijek dobrodošla jer vas tjera naprijed, ali javna kritika koja nije dobro za sport – ja ne vidim njezinu vrijednost.”

Izvor: GP1.hr