sport

Toro Rosso će od iduće godine još više surađivati s Red Bullom

Jean Eric Vergne, Toro Rosso media

Dvije Red Bullove momčadi od 2015. će surađivati još više. Nakon što se Toro Rosso ove godine prebacio na Renaultove motore, momčad iz Faenze i Red Bull zajedno su radili na rješavanju Renaultovih problema s novom pogonskom jedinicom. Speed Week sada izvještava da će od 2015. Toro Rosso koristiti istu izvedbu zadnjeg ovjesa dizajniranu od aktualnih svjetskih prvaka. Ova godina je prijelazna faza prema bližoj suradnji između dva Red Bullova tima. Za usporedbu, dok Torro Rosso ove godine koristi unutrašnje dijelove novog Red Bullovog osmostupanjskog mjenjača, drugi tim i dalje proizvodi kućišta. Ali od 2015., Toro Rossovo korištenje kompletnog Red Bullovog mjenjača će također omogućiti korištenje potpuno istog ovjesa za obje momčadi. Osim toga, Toro Rosso je zadnjih godina povećao broj ljudi u momčadi.

“U usporedbi s 2008. i 2009. kada smo imali oko 135 ljudi, sada ih imamo 325. Rastemo a proces još nije gotov”, rekao je šef momčadi Franz Tost za španjolski El Confidencial.

Tost je također dodao da Toro Rosso i dalje ima ulogu razvojnog tima za F1 vozače, odakle je došla trenutna Red Bullova postava, Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo.

“Filozofija se neće promijeniti jer je dovođenje vozača iz juniorskog tima razlog zašto je Dietrich Mateschitz kupio Minardi (sada Toro Rosso). Pitanje je hoćete li dovesti jednog ili dva vozača u isto vrijeme jer smo u prošlosti mijenjali oba, što je riskantno. Ako imamo brzog i iskusnog vozača onda je lakše dovesti mladog talenta”, dodao je.

Izvor: GP1.hr