sport

Torro Rosso u potpunosti podržava Hartleya

Zadnjih par mjeseci vode se špekulacije oko moguće zamjene za Brendona Hartleya. Vozač s Novog Zelanda ne ispunjava očekivanja momčadi i svojih kritičara. Spominje se nekoliko kandidata za njegovo mjesto. Najviše šanse ima, čini se, razvojni vozač i štićenik McLarena Lando Norris.

No, iz Torro Rossa zadnjih nekoliko dana poručuju kako još nisu spremni otpisati svog mlađahnog vozača. Njegov 1 bod u odnosu na 18 momčadskog kolege Pierrea Gaslya nisu preveliki problem za talijansku momčad. Menadžer Graham Watson poručuje kako su u potpunosti spremni pružiti podršku Hartleyu. Očito smatraju kako dobro obavlja svoj posao.

“Želimo mu da uspije u ovome sportu. Kao momčad, dajemo mu 100% svoje podrške,” Objašnjava Watson.

Watson poručuje kako odluka o njegovom zadržavanju na kraju neće ovisiti samo o Torro Rossu. S obzirom na to da je samo juniorska momčad puno utjecajnijeg Red Bulla, moguće da će “crveni bik” imati završni utjecaj na promjenu.

“Sve vozače pretežno kontrolira i upravlja Red Bull. Naš posao je da kao tim vodimo dva vozača i pružimo im mogućnost da jednoga dana postanu svjetski prvaci,” Rekao je Watson.

Time je zapravo potvrdio da Torro Rosso kao tim nema utjecaje na vozače u smislu zadržavanja i otpuštanja. Za to se brinu veliki šefovi iz matične momčadi.

“Što se tiče sudbine vozača koje imamo pod svojim okriljem, nemamo kontrolu nad tim,” Zaključuje Watson.

Izvor: GP1.hr