sport

Toto Wolff nije više Bottasov menadžer

Mercedesov šef momčadi, Toto Wolff, nije više menadžer novog Mercedesovog vozača Valtterija Bottasa. U razgovoru za Sky Sports, izjavio je da je to učinio kako bi izbjegao bilo kakav sukob interesa, sada kad je Finac vozač Mercedesa.

Wolff je postao Valtterijev menadžer još dok je radio za momčad Williamsa, kada je Finac bio na samom početku svoje karijere u Formuli 1. Austrijanac tvrdi da je prepoznao Bottasov talent još kada se utrkivao u juniorskim kategorijama. Suradnja je bila vrlo uspješna, ali Wolff je odlučio prekinuti suradnju s 27-godišnjim Fincem.

Iako je Mercedes izjavio da nema nikakvog problema s tim da Toto ostane Bottasov menadžer, Wolff kaže kako ne bi bilo pošteno od njega da ima direktnog interesa s jednim od vozača unutar momčadi.

”Bio bi to sukob interesa da sam ujedno menadžer vozaču i šef momčadi u kojoj vozi.”

”To je nešto što smo dogovorili davnih dana, da neću biti menadžer ni jednom vozaču koji vozi Mercedesov bolid. I to se sada dogodilo. Mislim da sam ispravno postupio,” izjavio je Toto.

Bottas je postao favorit za Mercedesovo mjesto ubrzo nakon iznenađujućeg povlačenja iz sporta Nice Rosberga. Podsjetimo, Mercedes je s Bottasom potpisao jednogodišnji ugovor, ostavljajući tako otvorene opcije za 2018.

Izvor: GP1.hr