sport

U Mercedesu strahuju od slabijeg vikenda u Monaku

Mercedes je u strahu da bi mogao biti sporiji od Ferrarija ovog vikenda u Monaku.

Lewis Hamilton je pobjedio u zadnjoj utrci, ali njegov momčadski kolega, Valtteri Bottas, zabrinut je zbog toga što W08 nije dovoljno prilagođen za uličnu stazu u Monaku.

“Bolid s najdužim međuosovinskim razmakom kotača na stazi s toliko sporih zavoja ne može biti najbrži. Mogli bi biti sporiji od njih,” izjavio je Bottas.

Sličnog razmišljanja su i Niki Lauda i Lewis Hamilton.

“Imat ćemo probleme sa svojim najdužim međuosovinskim razmakom kroz uske zavoje. Bit će gore nego u Singapuru,” rekao je Lauda.

“Ove sezone imamo šire i brže bolide. Imat ćemo veliki izazov. Siguran sam da će biti dodirivanja sa zaštitnom ogradom,” tvrdi Hamilton.

Podaci o međuosovinskim razmacima kotača po momčadima

Mercedes je opovrgnuo da su uspjeli smanjiti masu bolida. Jedan od problema će im biti i pogonska jedinica koja je zakazala na Bottasovom bolidu u Španjolskoj.

“Pouzdanost je bitna svake godine. Problemi s turbom na Bottasovom bolidu su nam naštetili, moramo se popraviti. Ne želimo prvenstvo s puno tehničkih problema,” dodao je Lauda.

Toto Wolff je potvrdio da su otkrili razlog kvara na Bottasovom bolidu u Barceloni.

“Nikad nismo imali takav kvar. Očekujemo potpuno drugačiju utrku u Monaku. Moramo okrenuti sreću na svoju stranu ako želimo da se sve posloži kako želimo,” izjavio je Wolff.

Izvor: GP1.hr