sport

Valentino Rossi želi novi ugovor s Yamahom

By Ivan Vrhovec

rossi-qatar-2014

Sedmerostruki svjetski prvak, Valentino Rossi je za talijansku televiziju Sky rekao da želi novi ugovor za iduću sezonu s ekipom Movistar Yamaha.

35-godišnji Talijan se vratio u Yamahu na početku prošle sezone u kojoj je zabilježio šest podija i jednu pobjedu na utrci u Assenu. Ovogodišnju sezonu koja je započela utrkom u Qataru prije desetak dana, Rossi je započeo odlično, završivši na drugoj poziciji iza aktualnog svjetskog prvaka, Marca Marqueza.

Rossi je prošle sezone rekao kako će njegova forma na početku ovogodišnje sezone biti ključna kada će donositi odluku o budućnosti svoje karijere u MotoGP-u.

Nakon velike borbe s Marquezom u Losailu za Sky je otkrio svoje planove za 2015. „Mislim da ću produžiti ugovor s Yamahom. Nikada nisam imao stvarnu ideju o povlačenju, osjećam da sam u dobroj formi i utrkivanje mi daje veliki užitak. Volim ovaj svijet i volim sve što donosi život vozača MotoGP-a, naporno treniranje i putovanje diljem svijeta. Dokle god sam konkurentan, nadam se da ću se utrkivati.

Sada je ključno vidjeti koliko konkurentni možemo biti Teksasu i Argentini kako bismo doista znali da li smo bolji nego u 2013. Prošle sezone je utrka u Qataru bila dobra za nas, ali ovogodišnje drugo mjesto i konkurentnost u utrci su bili puno bolji. Vozio sam na visokom nivou tijekom cijele karijere, ali sada je puno teže. Moramo biti konkurentni i znamo da će biti jako teško ponovno osvojiti svjetsku titulu, ali ako ćemo biti jako blizu svaki puta, bit ćemo zadovoljni.

Na pitanje koji mu je najbolji motocikl koji je vozio u karijeri, Rossi je odgovorio: „Vozio sam puno lijepih motocikala, Apriliu, Hondu i Ducati. Ali, moj najljepši motocikl definitivno je Yamaha M1!

Na mišljenje o tome tko će ove godine osvojiti titulu prvaka, Rossi je odgovorio sa smješkom: „Mislim da će Marquez ponovno biti prvak.

Izvor: GP1.hr