sport

Vandoorne: McLaren vjerojatno neće pobjeđivati u 2017.

Stoffel Vandoorne priznaje da je vrlo vjerojatno kako sljedeće sezone McLaren-Honda neće biti u prilici pobjeđivati u utrkama.

Belgijac koji je tek nekoliko godina stariji od Red Bullovog Maxa Verstappena, često je uspoređivan s Nizozemcem. Vandoorneu će ovo biti debitantska cjelovita sezona u McLarenu. Prošle godine mladi Belgijac odvozio je samo jednu utrku za McLaren u Bahreinu i to zbog ozljede Fernanda Alonsa nakon sudara u Australiji.

”To je normalno da nas uspoređuju, iako smo vrlo različiti. Imamo vrlo različite karaktere. Mnogi navijači se raduju našim borbama, i nadam se da će te borbe biti za pobjedničko postolje,” rekao je Stoffel.

Na pitanje misli li da će se te borbe kotač uz kotač dogoditi uskoro možda već i u 2017., odgovora kako je sve moguće i da će sve ovisiti kakav će bolid biti.

”Vrlo vjerojatno za nas to neće biti moguće, ali ćemo napraviti veliki korak naprijed. Momčad je iza sebe imala nekoliko vrlo teških sezona. Sljedeća sezona trebala bi biti pozitivna za nas. Ali hoćemo li se moći boriti za pobjede, to još uvijek ne mogu reći,” dodao je mladi Belgijac.

Vandoorne je odbacio sve povezanosti s upražnjenim mjestom u Mercedesu i potvrdio da ostaje u McLarenu.

”Imam ugovor s McLarenom i vrlo sam sretan zbog toga. Potpuno sam fokusiran na sljedeću sezonu i ne razmišljam o drugim momčadima,” rekao je Vandoorne.

Izvor: GP1.hr