sport

Vergne otkrio da je bio u bolnici

By Andrija Domitrović

Jean Eric Vergne, Toro Rosso media

Vozač Toro Rossa Jean-Eric Vergne otkrio je da je nedavno hospitaliziran zbog ekstremnog režima gubitka tjelesne mase za aktualnu sezonu.

Veći od svojeg momčadskog kolege, sitnog ruskog novaka Daniila Kvjata, Francuz je priznao da se preko zime posvetio skidanju nekoliko kilograma kako bi se pripremio za mnogo teže nove bolide. Vergne, koji je tek drugi vozač koji je dobio treću sezonu u Toro Rossu, je izjavio:

“Razlika u masi između mene i mojeg momčadskog kolege me kočila za četiri desetinke po krugu. Preko zime sam odradio dijetu, ali dođete do granice koju tijelo više ne može podnijeti. Zapravo sam između Australije i Malezije bio u bolnici, zbog nedostatka vode i nedostatka svega pomalo. Bio sam vrlo slab.”

23-godišnjak je također izjavio da je i brojka od minimalno 692 kg za kombiniranu masu vozača i suhog bolida (bez goriva, s mazivima) još uvijek preniska.

“Iskreno, ovo je glupo. Bolidi Formule 1 su vrlo teški za voziti i trebaju nam sve naše vještine. Prisiljen gubitak mase nije dobar.”

Vergne je također rekao da su vozači već nekoliko puta raspravljali o problemu, ali da se nisu dogovorili.

“Neki lakši vozači žele zadržati prednost.”

Izvor: GP1.hr