sport

Vettel: Ferrari je mogao pobijediti na svim utrkama ove sezone

Sebastian Vettel smatra da je Ferrari imao potencijala da pobijedi na svih pet utrka ove sezone, ali isto tako misli da su osvojili ono što su zaslužili.

Vettel je ove sezone završavao utrke na prvom i drugom mjestu. Pobjede je odnio u Australiji i Bahreinu, a iza Mercedesa je završio u Kini, Rusiji i Španjolskoj. Trenutno ima šest bodova više od Lewisa Hamiltona, dok Ferrari zaostaje osam bodova za Mercedesom.

Nijemac je zadovoljan što je Ferrari uspio napredovati nakon promjene pravila ove godine.

“Najvažnije je da smo bili u borbi za pobjede u svih pet utrka. Mislim da smo mogli pobijediti u svih pet da su se posložile neke stvari, ali nisu. Nekad smo imali više sreće, nekad manje. Sezona je duga i te će se stvari posložiti.”

“Imali smo loše petke, teške subote, ali smo bili uvijek bili dobri u utrkama. To dokazuje da imamo dobar bolid i radimo posao kako treba,” izjavio je Vettel.

Vettel tvrdi da momčad treba ostatak godine graditi na dobrom startu u sezonu.

“Jako smo sretni s početkom sezone. Sad se moramo pobrinuti da tu i ostanemo. Nismo zadovoljni kad zaostajemo, niti kad smo izjednačeni. To nam nije uspjelo prošlih godina, ali sad želimo biti na vrhu. Puno je posla pred nama.”

Osvrnuo se i na vikend u Monaku.

“Mercedes je zadnjih nekoliko godina ovdje bio jak, ali nemamo se čega bojati. Vjerujem da možemo imati dobar vikend.”

Izvor: GP1.hr