sport

Vettel: Ferrari je u boljoj formi nego prošle godine

Prošle godine u Melbourneu, vidjeli smo Ferrari koji je napravio pozitivan korak naprijed. Na predsezonskim testiranjima prošle godine Sebastian Vettel odvezao je 2270 kilometara, Kimi Raikkonen 1702 km, a Mercedesovi Nico Rosberg i Lewis Hamilton tada su prevalili oko 3000 km. Podsjetimo, Vettel i Raikkonen ostvarili su najbrža vremena, baš kao i ove godine.

Početkom 2016., u Melbourneu, Ferrari je krenuo punom snagom, ali krajem prošle sezone talijanska momčad pala je na treće mjesto u ukupnom pretku konstruktora. Nisu ostvarili niti jednu pobjedu u sezoni. Ove godine Ferrari je drukčije pristupio početku nove sezone. Ogradili su se od medija i izjave za novinare sveli su na minimum. Šefovi su se dogovorili kako neće davati nikakve izjave vezane uz predviđanje rezultata za ovu sezonu.

”Bolje smo pripremljeni nego prošle godine, odvozili smo više krugova. Općenito momčad je u boljoj formi. Puno smo naučili i mislim da je prošla godina bila jedna od najvažnijih za nas. Rezultati koji smo ostvarili prošle sezone nisu bili baš uspješni za nas. Ali ono što se događalo iza zatvorenih vrata u momčadi je bilo vrlo, vrlo bitno za nas,” rekao je Vettel.

Dok su kao i prošle sezone Ferrarijevi vozači zauzeli sami vrh u statistikama predsezonskog testiranja, ove sezone bolid je pouzdaniji. U 2016. Ferrarijev dvojac odvozio je 2050 km manje od Mercedesa, ove godine nešto su bliži njemačkoj momčadi, 651 km manje u odnosu na Mercedes.

”Prošla godina bila je vrlo bitna za nas, za cijelu organizaciju jer smo naučili svoju lekciju. Za mene 2015. godina je bila odlična godina za početak razvoja. U 2015. smo napravili korak unazad što se tiče rezultata, ali smo napravili korak naprijed u smislu cijele organizacije. Spremni smo ponovno pobijeđivati,” dodao je Nijemac.

Izvor: GP1.hr