sport

Vettel: Kvalifikacije nisu bile savršene

By Vedran Kristić

Sebastian Vettel; izvor: Red Bull media

Svjetski prvak Sebastian Vettel priznaje da je u par trenutaka bio zabrinut kada se učinilo da je njegov RB10 pogodio novi problem. Nakon prvih krugova u kvalifikacijama, Vettelu je rečeno da dođe u boks jer imaju problem na bolidu. Na kraju se pokazalo da se nije radilo o ozbiljnijem kvaru jer je nakon ponovnog pokretanja Sebastian bio opet na stazi.

“Na početku prve kvalifikacijske runde otkucaji su mi brzo porasli kad smo shvatili da imamo problem. Ušao sam u boks, ponovno smo pokrenuli bolid i činilo se da problema više nije bilo. Nakon toga je sve bilo u redu”, otkrio je.

Vettel je lako ušao u Q3 gdje je završio kao drugi, 0.055 sekundi iza Lewisa Hamiltona na pole positionu. Mišljenja je da je mogao biti još brži.

“Q3 nije bio savršen. Volio bih da sam imao još jedan pokušaj. U krugu u kojem sam postavio vrijeme, osjetio sam da je bilo moguće napredovati na nekim mjestima. Bilo je vrlo blizu.”

Zadovoljan je svojom pozicijom te se nada dobroj utrci kako bi osvojio svoje prve bodove ove sezone.

“Lijepo je biti naprijed. Ovo je dobar rezultat. Trebao bih biti na dobroj strani sutra ali start će biti najvažniji”, dodao je za kraj.

Izvor: GP1.hr