sport

Vettel pao na peto mjesto nakon kazne

Red Bullovom vozaču, Danielu Ricciardu, pripala je najniža stepenica postolja nakon što je Ferrarijev Sebastian Vettel dobio kaznu od 10 sekundi zbog “oštrih obrambenih poteza” u posljednjim krugovima VN Meksika.

Vettel i Max Verstappen bili su u duelu za treće mjesto, a iza njih se šuljao Australac i čekao svoju priliku. Nakon što je Verstappen presjekao prvi zavoj, napravio je nekoliko manevara što je natjeralo Vettela i Ricciarda na snažno kočenje. U tom kočenju je Nijemac napravio mali pomak prema Ricciardu te je došlo do kontakta između njih dvojice, ali obojica su ostala u utrci.

Verstappen je kao treći prošao ciljem, ali vrlo brzo je postolje pripalo Vettelu jer je Nizozemac dobio kaznu od pet sekundi. Međutim, tu priči nije bio kraj jer se istraživao i incident između Vettela i Ricciarda. Red Bullov savjetnik, Helmut Marko, prvi je upozorio da je Vettel prekršio novo pravilo prema kojem se vozači ne smiju pomicati kada počnu kočiti. Pravilo koje je uvedeno ponajprije zbog manevara Maxa Verstappena.

Nakon utrke su suci odlučili dodijeliti Vettelu 10 sekundi kazne te je on sada pao na peto mjeso. Treće mjesto uzeo je Ricciardo, a četvrto Verstappen. Uz to, Vettel je dobio i dva kaznena boda.

Izvor: GP1.hr