sport

Vettel: Utrkujem se da pobijedim

Drugoplasirani vozač prvenstva, Sebastian Vettel, došao je u Austin sa 67 bodova zaostatka za Lewisom Hamiltonom. S obzirom na to da je ostalo još samo četiri utrke do kraja prvenstva, Nijemcu je propala gotovo svaka nada za naslov prvaka, no kaže da je cilj za Ferrari i dalje pobjeđivanje.

“Situacija je jasna, zaostajemo dosta bodova. U fokusu nam je prvo pobjeđivanje, pa tek onda gledamo što rade drugi,” započeo je Vettel.

“Znam što trebam učiniti i što mi je posao, no trebamo uzimati rizike u ovoj fazi jer bodovno nismo u poziciji da kalkuliramo.”

Vettel je također priznao da je Mercedes u ovom trenutku jača momčad.

“To je prilično očito, samo pogledajte tablicu. Nažalost, neke utrke nisu prošle najbolje za nas i oni su to odlično iskoristili,” nastavio je četverostruki svjetski prvak.

“Ne mislim da su imali sreće, i dalje su morali odraditi svoj posao i osvojiti te bodove. Za nas to nije završilo dobro, ali čestitke njima. Prošlost ne možemo promijeniti tako da sada moramo prihvatiti situaciju onakva kakva jest.”

“Mislim da smo neke utrke loše odradili, poput Hockenheima. Takvim utrkama smo morali bolje pristupiti.”

“Sve u svemu, mislim da nismo imali dovoljno vikenda u kojima smo dominirali, osvojili pole position pa odjurili tijekom utrke. Nažalost, to se nije dovoljno puta dogodilo,” zaključio je Vettel.

Izvor: GP1.hr