sport

Vettel: Verstappenov potez nije bio korektan

Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, izjavio je kako je potez Maxa Verstappena bio nekorektan te kako mu nije ostavio dovoljno prostora.

Verstappen je u svom Red Bullu ‘letio’ kišnom stazom na Interlagosu, a nakon zaustavljanja u boksu vratio se kao 16. Međutim utrku je završio na postolju.

U 67. krugu, Verstappen je sustigao Vettela koji se borio sa Carlosom Sainzom. Red Bull je lovio Ferrari kroz zavoje Pinheirinho i Bico de Pato. Nakon toga uslijedio je napad Verstappena te su u jednom trenutku bili kotač uz kotač u zavoju Mergulho. Na izlasku iz zavoja Junção, Verstappen je prestigao Vettela.

Snimci pokazuju kako je Vettel imao dovoljno prostora pored Verstappenovog Red Bulla na izlasku iz zavoja Junção, ali Vettel je otišao vrlo široko i na travu. Nakon čega je odmah izrazio svoje nezadovoljstvo putem team radija.

”Mislim da smo se utrkivali kotač uz kotač, vidio me, nosom bolida bio sam malo ispred njega. Bio je puno brži i mogao je to izvesti mnogo bolje. Mislim da to nije bilo korektno,” izjavio je Vettel poslije utrke.

Vettel je završio na petom mjestu usprkos okretanju u svom Ferrariju. Na uzbrdici prije ulaza u pit lane, Vettel je prešao preko bijele linije koja je bila vrlo skliska, te se izvrtio.

”Očito, nije bilo idealno izvrtiti se u prvom dijelu utrke.”

”Imao sam aquaplaning, ali nisam bio jedini kojemu se to dogodilo. Mislim da sam se dobro vratio u utrku nakon toga. Bilo je jako teško, ali uspio sam.”

”Mnogo sam se mučio u borbi s Carlosom Sainzom za peto mjesto, ne znam zašto mi je trebalo toliko krugova, ali nakon toga bilo je prekasno,” dodao je Vettel.

Izvor: GP1.hr