sport

VN Bahreina će biti 250. utrka Jensona Buttona

By Marko Rakić

Jenson Button, McLaren media

Ovogodišnja VN Bahreina bit će 250. utrka za Jensona Buttona, aktualnog vozača s uvjerljivo najviše odvoženih utrka. Britanac je na Sakhir Internationalu pobijedio 2009. godine, što mu je trenutno i zadnje osvojeno postolje na toj stazi. Kaže da jedva čeka vidjeti kako će izgledati noćna utrka.

“Teško je povjerovati da će ovo biti već 10. VN Bahreina. Pobijedio sam ovdje 2009. godine, dobro vozim na ovoj stazi i zbilja uživam u izazovu koji pruža. Uvijek osjećate da možete izvući još malo iz sebe i auta što ju čini teškom, ali koja će vas nagraditi za dobru vožnju.”

“Ova utrka će biti moja 250. To je ludo, sjećam se kao da je jučer bilo kad sam proslavio svoju 200-tu utrku, pobjedom u Mađarskoj 2011. s McLarenom. Stvari u Formuli 1 nikad ne stoje. Dolazimo u Bahrein suočavajući se s novim izazovom jer će ovo biti prva noćna utrka na ovoj stazi. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu ćemo utrku imati pod svjetlima reflektora, jer daju poseban osjećaj.”

“Osvojili smo mnogo korisnih bodova u prve dvije utrke, što je uvijek bio naš cilj za prve četiri utrke. Nadam se da ćemo ovog vikenda osvojiti još vrijednih bodova.”

Izvor: GP1.hr