Vijesti

Volkswagen proizvodi novi Golf i u Brazilu

Volkswagen do Brasil proizvodit će novi Golf i u Brazilu te investirati dodatnih 170 milijuna eura u tvornicu Curitiba (savezna pokrajina Parana). To je jučer objavio Thomas Schmall, predsjednik Volkswagena do Brasil, povodom sastanka u Braziliji s Dilmom Rousseff, predsjednicom Brazila.

“Ova investicijska odluka predstavlja potvrdu velikog povjerenja Volkswagena u brazilsko automobilsko tržište. Brazil se razvija u jedan od globalno najvećih proizvođača kao i u najveće prodajno tržište motornih vozila. Pomoću MQB modularne platforme dovest ćemo svoju najnapredniju proizvodnu tehnologiju i u Brazil”, komentirao je aktualnu odluku dr. Michael Macht, član Upravnog odbora Volkswagen dioničarskog društva zadužen za proizvodnju u koncernu i odgovoran za regiju Južne Amerike.

“U Brazil ćemo do 2016., dodatno uz ukupne investicije od 3,4 milijarde, investirati 170 milijuna eura u najsuvremenija proizvodna postrojenja “, izjavio je Thomas Schmall, predsjednik Volkswagen do Brasil.

Planirana proizvodnja novog Golfa u tvornici Curitiba predstavlja potvrdu za uspjeh pregovora u prethodnoj godini. Na taj je način povećana fleksibilnost proizvodnje te konkurentnost i omogućena proizvodnja novih proizvoda na toj lokaciji. S proširenjem, lokacija Curitiba će svoj dnevni kapacitet proizvodnje povećati do 20%. Do početka proizvodnje, novi Golf će se kao i do sada uvoziti iz Njemačke kao uvozno vozilo. 23. ožujka 2013. Volkswagen do Brasil proslavio je svoj 60. rođendan. U proteklih šest desetljeća Volkswagen se s ukupno više od 20 milijuna proizvedenih vozila razvio u najvećeg proizvođača automobila u Brazilu. Najuspješniji model poduzeća je Golf. U 2012. godini brazilski “Volkswagen” već je 26. put zaredom najprodavanije vozilo u zemlji te je prema brazilskoj statistici registriranih vozila i u 2013. godini broj jedan. Povrh toga, Volkswagen do Brasil je s više od tri milijuna izvezenih vozila najveći izvoznik brazilske automobilske industrije.

Tags: / / /