Vijesti

Volvo Car Torslanda slavi 50 godina uspješnog rada

Volvo će u pogonu Torslanda 24. travnja ove godine otvoriti novu radionicu za karoserije. Pokretanje novog pogona dogodit će se na isti datum kada je pogon Torslanda prvi put otvoren prije 50 godina, tj. 1964. godine. Volvo s ponosom naglašava važnost ovog pogona kako u prošlosti, tako u današnjosti, ali i u budućnosti.

Ta 1964. godina značila je veliku prekretnicu za švedsku autoindustriju. Bila je to godina kada je Volvo nakon najveće industrijske investicije u Švedskoj, otvorio novi proizvodni pogon u Torslandi. S proizvodnim kapacitetom do 200.000 vozila godišnje, ova je tvornica podigla letvicu kada je u pitanju razvoj novih modela, proizvodne brojke te sama tehnologija proizvodnje. U proteklih pet desetljeća brojni klasični Volvo modeli napustili su proizvodne trake ovog pogona, a svi su oni redom odredili Volvo kao proizvođača kvalitetnih, sigurnih i ekološki prihvatljivih automobila. Danas, 50 godina poslije, Volvo Car Torslanda ponovno je u fokusu Volva.

Otvaranje nove radionice za karoserije, Torslanda TA3, u kombinaciji s ogromnom investicijom u novu SPA platformu, stvara osnovu za fleksibilan razvoj i proizvodnju budućih Volvo modela. Prvi model, koji će biti postavljen na novu platformu, bit će potpuno novi XC90 koji stiže na tržište tijekom ove godine.