Vijesti

Volvo otkriva novi XC90

Volvo XC90Potpuno novi Volvo XC90 polako se otkriva javnosti. Švedski je proizvođač pripremio poseban program predstavljanja koji će automobil postupno otkrivati iznutra prema van, tj. najprije će se predstaviti interijer i posebni detalji modela, dok će kompletan automobil biti predstavljen u kolovozu ove godine.

Izvorni XC90, predstavljen 2002. godine, revolucionirao je SUV segment svojom kombinacijom prostranosti, praktičnosti i sigurnosti. S vremenom je postao globalni fenomen. Novi XC90, koji ćemo postupno upoznavati u nadolazećim tjednima bit će, jednako kao i njegov prethodnik, pokretač brojnih promjena u svojoj klasi.

Kao nagovještaj onoga što dolazi Volvo je predstavio prvi uvid u interijer budućeg Volva XC90. To je najluksuzniji Volvov interijer svih vremena koji inspiraciju vuče od zemlje porijekla, Švedske – zemlje koja ima globalnu reputaciju integriranja posljednje tehnologije s izvornim dizajnom i vrhunskim materijalima.

“Najzanimljiviji detalj u unutrašnjosti je centralna konzola, osmišljena u stilu velikog tableta, s ekranom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila.”, ističe Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik odjela za dizajn. Ovaj sustav dokida potrebu za klasičnim tipkama i prekidačima te predstavlja potpuno nov način kontrole nad funkcijama automobila.

Interijer novog Volva XC90 kombinira odabrane materijale kao što su mekana koža i drvo s ručno rađenim detaljima, ručica mjenjača izrađena od kristalnog stakla slavne švedske kompanije Orrefors, te komande audio sustava s dijamantskim finišom.

Potpuno novi Volvo XC90 prvi je Volvo postavljen na inovativnu SPA arhitekturu koja daje veće dizajnerske mogućnosti, nudi bolja vozna svojstva te omogućava ugradnju posljednjih sigurnosnih tehnologija, dok u isto vrijeme povećava prostor u unutrašnjosti.

Priča o posljednjim dostignućima na području sigurnosti i kvalitete zraka u interijeru, bit će objavljena krajem srpnja, tj. početkom kolovoza, dok će se najnovija tehnološka dostignuća, uključujući podvozje i motore otkriti sredinom srpnja. Kompletan automobil, odnosno njegov konačan izgled, bit će otkriven krajem kolovoza.

Tags: /