Vijesti

Volvo proizvodi najsigurnije automobile

Volvo je u posljednjem sigurnosnom izvještaju švedske osiguravajuće kompanije Folksam postigao odlične rezultate. Čak četiri Volvo modela, Volvo S60, V60, V70 i S80, u vrhu su po sigurnosti i u prosjeku su gotovo 60% sigurniji od ostalih automobila.

Svi trenutni Volvo modeli dobili su vrhunsku sigurnosnu preporuku od strane švedske osiguravajuće tvrtke Folksam. Da bi se dobila ova preporuka, testirani automobil mora biti 40 posto sigurniji od prosječnog automobila.

“Ponosni smo na postignuti rezultat. Izvještaj se temelji na stvarnim podacima o nezgodama u svakodnevnom prometu, što je uvijek bila početna točka u našem radu na povećanju sigurnosti naših vozila. Fokusiramo se na područja u kojima naše sigurnosne tehnologije ostvaruju značajnu učinkovitost,” izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car grupaciji.

Rad Volvo stručnjaka na području sigurnosti temelji se na vlastitom timu za istraživanje prometnih nesreća, a koji je operativan već više od 40 godina.

Svi su Volvo modeli opremljeni DSTC sustavom kontrole stabilnosti i trakcije te WHIPS sustavom zaštite kralježnice i vrata koji štiti u slučaju udarca u stražnji dio vozila. City Safety sustav s automatskim kočenjem također je dio serijske opreme svih novih Volvo modela.

“Tijekom godina, rizik od zadobijanja ozljeda u Volvo vozilu je stalno i značajno smanjivan. Predstavljanjem novih preventivnih i zaštitnih sustava nastavljamo se kretati prema našem cilju da do 2020. godine nitko ne bi trebao smrtno stradati ili biti ozbiljno ozlijeđen u novom Volvo modelu. Naš dugoročni cilj je stvoriti automobile koji se jednostavno neće sudarati,” zaključuje Broberg.

Tags: