Vijesti

Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Volvo će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti trećeg predstavnika posljednje serije konceptnih automobila – Concept Estate – automobil koji dodatno naglašava novi dizajnerski jezik Volva, te u isto vrijeme prikazuje izgled i funkcionalnost interijera nadolazećih Volvo modela.

Najveća snaga atraktivnog interijera novog Volvo Concept Estate modela jest njegova jednostavnost. Tradicionalni prekidači i kontrole zamijenjene su velikom kontrolnom pločom u središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet, čime unutrašnjost Volvo modela  ulazi u 21. stoljeće.

“Osnovna ideja je organizacija kontrola i informacija na savršeno intuitivan i jednostavan način. Sve je točno tamo gdje očekujete da bude, što vožnju čini ugodnijom, učinkovitijom i sigurnijom.”, ističe Thomas Ingenlath, stariji dopredsjednik dizajna pri Volvo Car grupaciji.

Volvo je kompanija koja iznova redefinira formu karavana, kombinirajući funkcionalnost, prostranost i praktičnost s performansama. Postojeći V70 i XC70 modeli su među najcjenjenijim karavanima na tržištu, a novi Concept Estate prikazuje način na koji će kompanija nastaviti svoju tradiciju u nadolazećim modelima.