Testovi / Volvo

Volvo V40 D4

Predstavljen u Ženevi 2012., Volvo V40 je, do sada, nakompaktniji model tzv. “V” serije. Naime, Volvo oznaku “V” upotrebljava za karavane pa je pozicioniranje modela među kompaktna vozila, iako logično, ipak, ako ne zbog ničeg drugog, zbog spomenute oznake, svojevrsno iznenađenje. Logično, jer je do pojave ovog modela, Volvo u ovoj kategoriji, gledajući po dimenzijama, imao, za europsko shvaćanje, neobična vozila.

U Europi, gdje se najviše prodaju peterovratne izvedbe, Volvo je nudio čak tri modela: C30, S40 i V50, odnosno trovratnu, limuzinsku i karavan inačicu. Da bi sve još bilo kompliciranije, C30 su svrstali u “coupe” kategoriju, jer nije praktičan, kao ostali modeli s troja vrata, već je ciljano napravljen drukčijim. Iz svega možemo zaključiti da je novi V40 realna zamjena za limuzinu i karavan, a taj, nazovimo “coupe” će ostati još neko vrijeme na tržištu.

Volvo V40 ima stilske elemente novih, većih modela, prilagođene dimenzijama vozila, jasno dajući do znanja da se radi o najnovijem i najmodernijem Volvu. Ovo je prvi model razvijen prema strategiji naziva “Razvijen oko tebe”, čime u Volvu naglašavaju fokus na osobi, odnosno žele reći kako je ovaj automobil stvoren radi vas i u svakom trenutku je sa svim svojim dizajnerskim i tehničkim rješenjima prilagođen upravo vama. To je automobil koji je ovdje radi vaših potreba, ali ne samo onih osnovnih, kako to obično kažemo, za prijevoz od točke A do točke B, već kako bi u svakom trenutku odgovorio na vaše želje, potaknuo ili bio reakcija na vaše emocije. Iz tog razloga je ono što obično zovemo “personalizacija” na najvišem nivou. Odabir ambijentalne rasvjete u skladu s načinom vožnje, od klasične, preko ekološke do sportske, samo je jedan od primjera.

Kolko su ljudi, iz sigurnosnog aspekta gledano, Volvu značajni, govore inovativna sigurnosna riješenja, toliko karakteristična za marku. Detekcija vozila, odnosno prepreka ili pješaka s automatskim kočenjem i u ovom malom Volvu su standardni, no, nebi to bio novi Volvo kada nebi i u tom pogledu imao nešto sasvim novo. Volvo V40, prvi na svijetu ima zračni jastuk za pješake! To je nanoviji element, najnovija inovacija, kao dio strategije, kojoj je cilj postići 0% smrtnosti u i od Volvo automobila.

Raspon motora ukljućuje sve trenutno dostupno u Volvu, od novog i prvog turbo diesel-a s emisijom CO2 od samo 94 g/km, do 254 KS snažnog turbo benzinskog motora, koji ovaj automobil katapultira od 0 do 100 km/h za 6,7 s. Sve verzije opremljene su Start/Stop sustavom, neovisno radi li se o ručnom ili automatskom mjenjaču.

Mi smo isprobali D4, odnosno dvolitreni turbo diesel s 5 cilindara i maksimalnom snagom 130 kW (170 KS), što je ujedno i najsnažnija diesel izvedba. U kombinaciji s izvrsnim automatskim mjenjačem ovo je opcija koju će mnogi poželjeti, pogotovo kada vide cjenik. Naime razlika u odnosu na D3 izvedbu istog motora s 20 KS manje je ispod 3.000 kn.

U vožnji je i ovaj kompaktni Volvo, tipični Volvo sa svim svojim prednostima i još jedan švedski proizvod kod kojeg je vidljiv studiozan pristup u razvoju modela, odnosno, kako i sami kažu, ovo je automobil razvijen oko vas, dakle, odgovor na vaše potrebe.

Volvo V40 je tehnološki i sigurnosno najnapredniji Volvo do sada. Obzirom da spada u kategoriju kompaktnih automobila, to znači da je najbolje iz Volva do sada i najdostupnije. Volvo ne promovira najbolja rješenja kao eksluzivu za bogate, već želi najbolje za novi model, bez obzira o kojoj se kategoriji nalazi.

V40 se, iz navedenih razloga, nameće kao jedna od najzanimljivijih opcija prilikom odabira te snažno konkurira kompaktnim automobilima tzv. premium marki.

Tags: /