Vijesti

Volvo XC70 D5 AWD dobio vrhunske ocjene švedske policije

Razvojem posebnog novog podvozja za policijska vozila, Volvo pokazuje snažne ambicije na globalnom tržištu namjenskih vozila te cilja na povećanje prodaje svojih policijskih vozila diljem svijeta. Kvalitetu novog podvozja nedavno je pohvalila i švedska policija, proglasivši Volvo XC70 D5 AWD za modelsku godinu 2014. najboljim vozilom u floti s ukupnom ocjenom devet od deset.

“Švedska policija ima neke od najoštrijih kriterija prilikom nabavke policijskih vozila, a Volvo XC70 D5 AWD je najbolji policijski automobil koji smo ikada ponudili. U tome vidimo sjajnu priliku da povećamo prodajne rezultate na brojnim tržištima, kako postojećim tako i potpuno novim.”, izjavio je Ulf Rydne, poslovni menadžer komercijalnih vozila pri Volvo odjelu za posebna vozila i dodatke, gdje se i stvaraju policijska Volvo vozila.

Novo podvozje za policijska vozila izmijenjeno je u brojnim aspektima, kao što su novi stabilizatori, amortizeri i opruge. Vozila se podvrgavaju opsežnim testiranjima na različitim podlogama, točnije testira im se brzina na njemačkim autocestama, izdržljivost na zasnježenim cestama na sjeveru Švedske kao i zahtjevna vožnja u vrućoj Španjolskoj. Volvo je jedan od tek nekolicine automobilskih proizvođača koji je razvio posebno podvozje, isključivo za policijska vozila.

“Na razvoju novog podvozja radimo gotovo godinu dana. Shvatili smo da je to nužno. Težina policijskih vozila se povećala, što zahtijeva čvrstu osnovu. Uz to, policijski službenici žele vozila koja se ponašaju predvidljivo. Zbog svega toga naša policijska vozila razvijamo u tijesnoj suradnji s predstavnicima švedske policije. Tako dobijamo vrijedne povratne informacije iz prve ruke.”, ističe Ulf Rydne.

Volvo XC70 D5 AWD je još prošle godine proglašen najpopularnijim policijskim vozilom u Švedskoj zbog svoje udobnosti, sigurnosti i fleksibilnosti. Ipak, nedavno provedeni test švedskog nacionalnog policijskog odbora donio je modelu XC70 D5 AWD s novorazvijenim podvozjem najvišu ocjenu među šest testiranih automobila. Popularni karavanski model skupio je deset od deset bodova u segmentu intervente vožnje te ostvario ukupan rezultat devet od deset bodova u testovima koji su ocjenjivali buku, udobnost, stabilnost, kočenje i nagle manevre, kao i vozne sposobnosti, performanse te stabilnost u zavojima.

Tags: /