Testovi / Volkswagen

VW Beetle

VW Buba, automobil koji je, kao niti jedan drugi, pravi Volkswagen, u najnovijoj generaciji postao je, nakon dugo vremena, izrazito zanimljivi i hrvatskim kupcima. Prva, nazvana New Beetle, koja je trebala postati poželjan automobil svima koji se žele odvojiti iz mase, nije pružala dovoljno. Zamišljena kao “image maker”, svojim izgledom podsjetila je na svojeg prethodnika, jednog od najpopularnijih automobila svih vremena, automobila koji nije samo simbol Volkswagena, već simbol njemačke auto industrije, u startu je precijenjena pa su prodajni rezultati, posebno u Europi, izostali. Prva generacija Nove Bube ne samo da nije zadovoljila prodajnim brojkama, nego je toliko bila orijentirana ženskim kupcima da je imala i vazu za cvijeće kao sastvani dio serijske opreme. Istovremeno je bila izrazito skupa, s ne baš svim mogućnostima opreme koju ste tada mogli naručiti u nekim drugim Volkswagen modelima, poput Golfa, s kojim i danas dijeli platformu.

Volkswagen ponovno vraća Bubu u život. Nova generacija više ne nosi službeni naziv New Beetle, već samo Beetle. Ravniji krov i općenito agresivniji izgled sad više podsjeća na izvorni model i očekivano će vratiti muške, ali i općenito mlađe kupce. Cijena je u rangu Golfa, odnosno u Hrvatskoj i nešto povoljnija, a od opreme je dostupno sve, od prednjih i stražnjih parkirnih senzora, preko navigacije do, po prvi puta u Volkswagenu, Fender audio sustava. Dakle, Buba je sad konačno ono što je Nova Buba trebala biti u svojoj prvoj generaciji, atraktivan automobil s izvrsnim omjerom uloženog i dobivenog. Usporedimo li sadašnji model s prethodnom generacijom i izjednačimo modele prema maksimalnoj snazi motora te izjednačimo opremu, dobivamo podatak koji govori da je sada Buba povoljnija od 5.823 eura kod benzinskog do 7.482 eura kod diesel modela!

S novom Bubom promijenjeni su i nazivi paketa opreme pa tako sada Buba dolazi u osnovi bez dodatnog naziva opreme. Slijedeći paket je Design, a najskuplji Sport. Srednji paket ima elemente unutrašnjosti u boji vozila i on je vizualno najbliži nekadašnjoj Bubi. Isti elemnti su u osnovnoj izvedbi crno lakirani, a u Sport paketu imaju izgled karbonskih vlakana. Osnovni model sadrži maksimalnu sigurnosnu opremu, a od komfornih elementa naglašavamo ručni klima uređaj i kožom presvučeni upravljač, što je uz elektro pokretane prozore, radio CD uređaj i još neke elemente zadovoljavajuće i daleko više od osnovnog prethodnog modela. Od tuda i ta velika razlika u cijeni u korist novog.

Ponuda motora kreće s benzinskim turbo motorom zapremine 1,2 l, maksimalne snage 77 kW (105 KS), a u ovom trenutku završava s dvolitrenim turbo benzinskim motorom maksimalne snage 147 kW (200 KS). Između ova dva motora postoji još jedan benzinski, a za sada je u ponudi samo jedan turbo diesel, 1,6-litreni, iste maksimalne snage kao najslabiji benzinac.

Isprobali smo osnovni model s određenim dodacima poput aluminijskih naplataka i parkirnih senzora.

Ono što možemo reći nakon standardne testne rute jest zadovoljstvo osnovnim, dakle, 1,2-litrenim benzinskim motorom i njegovim mogućnostima u ovom, ipak ne tako malenom automobilu. Dovoljno snage za normalnu svakodnevnu vožnju i izvrstan, dubok, pomalo hrapav zvuk koji u određenim uvjetima asocira na prastari model s tadašnjim boxer motorom, uz neveliku prosječnu potrošnju koja je jedva prelazila 7 l na 100 km anulirat će potrebu za jačim kod većine kupaca. Razlika u odnosu na jednako snažan turbo diesel je značajnih 20.000 kn pa je i tu sve jasno.

Zahvaljujući dobrom ovjesu i ukupno gledano, ležanju automobila na cesti te izvrsno proračunatom šesterobrzinskom mjenjaču u nekoliko trenutaka smo poželjeli jači motor no pogled na brzinomjer govorio je da smo na rubu zakona pa stvarno možemo reći da je i osnovni motor sasvim dovoljan.

Nova Buba je, nakon dugo vremena, Volkswagen koji je probudio u nama emocije i definitivno nije samo još jedan automobil u nizu, kakva je, recimo, zadnja generacija Golfa i obzirom na sve spomenute adute, uključujući novu, drastično nižu cijenu od prethodnog modela, vjerujemo da će kod mnogih biti upravo zamjena za Golf s troja vrata.

Tags: / / /