Vijesti

VW na sajmu u Frankfurtu izlaže 53 automobila

Na ovogodišnjem IAA sajmu marka Volkswagen predstavit će se u paviljonu 3.0 na štandu veličine gotovo 9.000 kvadratnih metara. Najznačajnija događanja u sklopu nastupa na sajmu su svjetske premijere e-Golfa, novog Golfa R i još jednog modela koji je za sada tajna. Uz inicijativu “Think Blue”, središte nastupa čine teme 4MOTION (pogon na sva četiri kotača) i WRC (World Rallye Championship).

Kompletan nastup na sajmu uvelike je obilježen motom “Electrifying”. Ovdje se ne radi samo o temi e-mobilnost, koja će se u Frankfurtu između ostalog predstaviti kroz modele e-Golf, e-up! i XL1 te brojne izložbene primjerke i inscenacije na platnu. Motiv “elektrizacije” bit će prisutan i u arhitekturi štanda, filmovima, prezentacijskim elementima i poklonima, koji trebaju pobuditi emocije kod posjetitelja – osim E-mobilnosti to su i spoj automobila, čovjeka i tehnologije, Connectivity ili stav Volkswagena po pitanju naprednih pogonskih tehnologija izvan okvira E-mobilnosti.

Arhitektonsko središte štanda, koji je opet oblikovan u tzv. “Cloud dizajnu”, čini glavna pozornica s LED zidom veličine 61 kvadratni metar. Odavde vodi “Think Blue.” pista duž modela marke Volkswagen, koji su zahvaljujući svojim učinkovitim ili alternativnim pogonima posebno štedljivi. Tzv. “Innovation Wall” posjetiteljima nudi vrijedne informacije s područja održivosti, tehnologija i inovacija.

Osim nastupa DJ-a u vrhunsko uređenoj lounge zoni, Volkswagen ove godine nudi poseban spektakl: nizozemska umjetnica i dizajnerica inovacija Anouk Wipprecht je ekskluzivno za nastup marke Volkswagen na sajmu kreirala Fashion Tech kolekciju, koja je jedinstvena zbog svog dizajna, a osobito zbog sposobnosti tehničke interakcije s posjetiteljima i okolinom.

Za štand će između ostalog biti utrošeno preko 150 tona čelika. Gradnja štanda je već započela jer je za postavljanje potrebno 24 dana, jedanaest mjeseci planiranja, više od 2.300 žaruljica, za koje je položeno čak 90 kilometara kabela.