sport

Webber: Ricciardo će pobijediti Verstappena

Bivši Red Bullov vozač, Mark Webber, vjeruje da će Daniel Ricciardo ove sezone ostvariti bolji rezultat od svog momčadskog kolege, Maxa Verstappena.

Uvjeren je kako će Danielovo iskustvo imati veliku ulogu u sezoni kada se tehnička pravila drastično mijenjaju. Ricciardo je do sada nastupio na 109 Velikih Nagrada, dok je mladi Verstappen nastupio na 40.

Na pitanje što misli kakva će biti momčadska borba između Maxa i Daniela, rekao je da očekuje veliku i tijesnu borbu do kraja sezone.

”Mislim da će biti tijesno do samog kraja sezone, kao i prošle godine. Daniel ima više iskustva. Vjerujem da će mu to donijeti određenu prednost, pogotovo u početnom dijelu sezone. On je vozio više vrsta bolida, prošao više promjena pravila, to je prednost za njega. To će biti odlična borba. Max još uvijek uči, ali ima nevjerojatan talent,” rekao je Australac.

Webber je isto tako dodao kako vjeruje da Red Bull može ugroziti Mercedes, nakon tri godine Mercedesove dominacije u hibridnoj eri.

”Mislim da su u Red Bullu jako puno radili tijekom zime i da su napravili odličan posao. Vrlo je bitno tko će prvi shvatiti nova pravila, obično to bude Adrian Newey koji je u tome odličan.”

”Mercedes je imao određeni luksuz kada su prošle godine vrlo rano potvrdili konstruktorski naslov prvaka, to vam daje priliku da preostale resurse preusmjerite već na sljedeću sezonu. Imaju savršen motor i svi znamo da im je to najjače oružje. Što se tiče pouzdanosti, Red Bull je u tome bio najbolji prošle sezone, dok je Mercedes znao imati problema sa svojim motorom. Bit će to tijesna borba,” dodao je Webber.

Izvor: GP1.hr