sport

Webber: Vettel će pobijediti u Australiji!

Sebastian Vettel će pobijediti ove nedjelje u Melbourneu, tvrdnja je to njegovog bivšeg momčadskog kolege Marka Webbera.

Ferrarijeva forma sa predsezonskih testiranja u Barceloni impresionirala je mnoge, ali isto tako dosta ljudi smatra kako Mercedes još nije pokazao što sve ima pa bi talijanska momčad mogla gledati Nijemcima u leđa nakon zelenog svjetla u Melbourneu.

Međutim, Webber kaže kako će Talijani zadržati svoj ritam, pogotovo Vettel.

“Ferrari je bio jako dobar u performansama pred praznim tribinama tijekom predsezone. Onda sezona počne, talijanski utjecaj počne djelovati, oni se uspaniče i rade lude stvari. Mislim da će Vettel pobijediti. U prethodnim sezonama, Lewisu je bilo ugodnije u bolidu nego što mu je sad. Mercedes je bio dominantniji ranijih godina u oboj fazi. Ferrari je imao sjajnu predsezonu i tamo su gdje smo ih očekivali da budu. Red Bull je isto tamo pa će svi biti jako blizu. Te tri momčadi će biti na prilično sličnoj razini,” rekao je Australac.

Webber, bar za sada, ne ulaže puno nade u svoju bivšu momčad i ističe sumnje u Renaultove mogućnosti da osigura konstantne performanse za momčad iz Milton Keynesa. Ali je zato veliki fan Maxa Verstappena.

“Verstappen je čovjek iz sjene. Fenomenalan je za svoje godine. Ima taj arogantni stav ‘pobijediti bez obzira na sve’. Dobar je u svim uvjetima. Kao da može vidjeti stvari usporeno i ima vremena za reagirati na sve. Odlično je gledati ga. Međutim, sve je na tom Renaultovom motoru. To je jedina stvar oko koje sam zabrinut za njih i teško mi je izabrati između Ferrarija i Mercedesa. To znači da će biti fascinantno,” zaključio je Mark.

Izvor: GP1.hr