sport

Wehrlein pod upitnikom za predsezonu

Pascal Wehrlein još uvijek se oporavlja od velikog sudara i prevrtanja tijekom utrke na Race of Champions događaju u Miamiju.

Prošlog mjeseca je Sauberov vozač imao žestok sudar s Felipeom Massom, a doktori su mu vrlo brzo zabranili nastavak utrkivanja na ROC-u.

Međutim, izgleda kako ga ozljeda nije udaljila samo iz Miamija već je sada pod upitnikom i prvi predsezonski test u Barceloni.

“To nije više blaga nelagoda, ali moj prioritet je i dalje sezona Formule 1,” rekao je mladi Nijemac.

Ipak, njemački Auto Motor und sport tvrdi kako se Wehrlein ozlijedio daleko jače od “blage nelagode” te kako bi mogao propustiti predsezonu.

“Wehrlein je pretrpio ozljedu vrata koja zahtjeva duži period oporavka. Doktori bi trebali do kraja idućeg tjedna odlučiti može li Wehrlein testirati u Barceloni,” tvrdi dopisnik Michael Schmidt.

Ako je ozljeda vrata istinita kako tvrdi Schmidt onda je Wehrleinovo sudjelovanje na testu zaista pod upitnikom ako se u obzir uzme činjenica da većina vozača vježba svoje vratne mišiće kako bi se mogli nositi s većim G silama.

Nakon Schmidtovih tvrdnji, već su se pojavile glasine kako je Sauber pozvao Ferrarijevog rezervnog vozača, Antonija Giovinazzija. Međutim, švicarska momčad je to sve nazvala tek špekulacijama.

Izvor: GP1.hr