sport

Wehrlein potvrđen u Sauberu za 2017.

Pascal Wehrlein potpisao je za momčad Saubera, potvrdila je to švicarska momčad u ponedjeljak ujutro. Mladi Nijemac spominjao se i kao jedan od kandidata za upražnjeno mjesto u Mercedesu, nakon odlaska Nice Rosberga.

Wehrlein je član Mercedesove juniorske ekipe, debitirao je prošle sezone u Formuli 1 za ekipu Manor. Ovaj transfer Pascala u Sauber vrlo vjerojatno znači i prelazak Valtterija Bottasa u Mercedes. Iz Williamsa su poručili kako su dogovori oko Finca s Mercedesom pri samom kraju, te da ovaj tjedan možemo očekivati i službenu potvrdu. Pascal je nedavno bio povezivan i s Force Indiom, ali su se ipak odlučili za njegovog donedavnog momčadskog kolegu Estebana Ocona.

Odluku o drugom vozaču Saubera komentirala je i šefica momčadi, Monisha Kaltenborn koja kaže da je vrlo zadovoljna.

”Vrlo smo zadovoljni što će Wehrlein voziti za nas ove sezone kao drugi vozač u 2017. Znamo da je talentiran što je već dokazao dok je vozio u DTM prventsvu. Prošle godine dokazao je svoj potencijal kada je osvojio jedan bod na VN Austrije. Uvjereni smo da Pascal ima još puno toga za pokazati i želimo mu pružiti priliku da to i ostvari. Sigurna sam da će Marcus i Pascal biti dobra kombinacija za ovu sezonu,” izjavila je Kaltenborn.

Wehrlein će ove sezone voziti kao momčadski kolega s Marcusom Ericssonom, te kaže kako je iznimno zadovoljan ovim prelaskom u Sauber.

”Jako sam zadovoljan što ću biti član Saubera u 2017. To je za mene novi izazov u novoj ekipi. Naš cilj je osigurati čvrsto mjesto u sredini poretka i redovno osvajati bodove. Želim se zahvaliti Sauberu što su mi iskazali povjerenje i nadam se kako ću to povjerenje i opravdati svojim vožnjama. I isto tako želim se zahvaliti i Mercedesu na podršci koju su mi pružili,” rekao je Pascal.

Izvor: GP1.hr