sport

Wehrlein se vraća u DTM

Pascal Wehrlein, bivši Mercedesov DTM prvak, ove godine se ponovno vraća u navedenu njemačku seriju povodom gubitka vozačkog mjesta u Sauberu. Wehrlein je postao DTM prvak 2015. godine, što mu je bila odskočna daska do najviše stepenice motosporta. Nijemac je bio impresivan u F1, te je jedini osvajao bodove za Manor 2016., kao i Sauber 2017. godine. Unatoč odličnim vožnjama, Wehrleina je u Sauberu zamijenio Charles Leclerc, prošlogodišnji F2 prvak, kojeg podupire i Ferrari, dok je Marcus Ericsson zadržao svoje mjesto u švicarskoj momčadi zahvaljujući dobrim odnosima s novim vlasnicima.

“Uz DTM me vežu prelijepa sjećanja, ne samo zbog osvajanja naslova 2015. godine, već i savršene atmosfere unutar momčadi,” ustvrdio je mladi Nijemac.

“Pažljivo sam pratio DTM tijekom svojeg razdoblja u Formuli 1, a bio sam i prisutan na nekim utrkama kako bih dao podršku momčadi. Stvari su se značajno promijenile od moje zadnje utrke u Hockenheimu 2015. godine, ali volim izazove i ne mogu dočekati povratak na stazu s novim automobilom,” zaključio je Wehrlein.

Nadolazeća sezona bit će posljednja za Mercedes u DTM-u, s obzirom na to da momčad iz Stuttgarta prebacuje fokus na Formulu E. Uz Pascala Wehrleina, za Mercedes će voziti još dva bivša prvaka, Paul di Resta i Gary Paffett, te Lucas Auer i Edoardo Mortara.

Vozačke postave:

Izvor: GP1.hr