sport

Williams: Ako ne bi napao Buttona, Bottas bi propustio Massu

By Vedran Kristić

Valtteri Bottas

Felipe Massa je na Sepangu najmanje dva puta ignorirao momčadske odredbe. Brazilcu će ubuduće biti rečeno što momčad očekuje od njega kada su odredbe izdane. Međutim, zamjenica šefa momčadi, Claire Williams, u početku je poricala da je to zapravo bila naredba te nije htjela odgovoriti hoće li Massa zbog svog postupka biti kažnjen. Zato je inženjer Rod Nelson rekao da Massa ‘nije učinio ono što je momčad od njega tražila’ jer su u Williamsu htjeli napasti i prestići Buttona i tako osvojiti više bodova, te je dodao da Massa u Williamsu nije vozač broj 2.

“Činjenica je da smo mislili da Valtteri ima velike šanse napasti i prestići Buttona jer su njegove gume bile oko 5 krugova novije. Nema ničeg drugog u pozadini. Mi nismo kao druge ekipe gdje postoji vozač broj 1 i vozač broj 2. Kod nas su oba vozača broj 1”, rekao je Nelson.

Momčad je samo htjela dati šansu Bottasu da napadne Buttona, a ako on to ne bi uspio, ‘zamijenili bi ih opet’. Dodao je i da će o tome ubuduće razgovarati.

“Proći ćemo kroz to s vozačima i raspraviti što očekujemo”, rekao je Nelson.

Finski vozač Toni Vilander je za MTV3 rekao kako misli da je Massa trebao poslušati naredbu.

“Kad vas momčad nešto zatraži, trebali bi poslušati. Mislim da je Massa možda trebao progutati svoj ponos i propustiti Valtterija.”

Izvor: GP1.hr