sport

Williams cilja na dvostruke bodove ovog vikenda

Williamsov tehnički direktor Paddy Lowe vjeruje da njegova momčad može osvojiti dvostruke bodove ovog vikenda u Španjolskoj.

Felipe Massa ima dva šesta mjesta iz Australije i Bahreina. U Kini nije uspio doći do bodova, a u Rusiji je nakon problema u utrci došao do devetog mjesta. Njegov momčadski kolega, Lance Stroll, još uvijek nije završio utrku u bodovima. Najbolji plasman mu je jedanaesto mjesto iz Rusije, uz tri odustajanja.

Lowe smatra da oba vozača mogu završiti u bodovima u Barceloni.

“Vrijeme je da napravimo neke nadogradnje. Ove godine je to još važnije zbog novih pravila o aerodinamici. Stazi smo se već prilagodili tijekom testiranja,” tvrdi Paddy.

“Catalunya stavlja performanse bolida na zahtjevni test. Na aerodinamiku kroz treći i sedmi zavoj, a u trećem sektoru na ovjes.”

“Nismo osvojili željene bodove u Rusiji, ali naš bolid ima potencijala i cilj nam je da Felipe i Lance osvoje bodove u nedjelju,” izjavio je Lowe.

Williams je trenutno na petom mjestu u ukupnome poretku, 13 bodova iza najbližih rivala, Force Indije, s kojom su prošle godine vodili borbu za četvrto mjesto.

Izvor: GP1.hr