sport

Wolff: Dijelit ćemo podatke između oba vozača

By Vedran Kristić

Niki Lauda, Toto Wolff, Mercedes media

Toto Wolff rekao je da će Mercedes nastaviti dijeliti informacije između obje strane garaže čak i u slučaju da se Lewis Hamilton i Nico Rosberg budu borili za naslov cijelu sezonu. Rosbergu je proučavanje telemetrije Hamiltonovih vožnji tijekom treninga pomoglo u osvajanju pole positiona u Bahreinu, budući da je njegov momčadski kolega bio najbrži na sva tri slobodna treninga. Mercedesov Toto Wolff pozdravlja taj pristup i ne planira to prekinuti u skorije vrijeme, čak ako njihovi vozači budu jedini koji se bore za naslov.

“Uvijek ćemo imati politiku otvorenog dijeljenja informacija. To je pravilo zbog kojeg su obje strane garaže otvorene i transparentne jedna s drugom”, rekao je Wolff za Autosport.

Mercedes je u velikoj prednosti ove sezone a Wolff vjeruje da vozači razumiju kako je suradnja potrebna da bi njihova momčad ostala na vrhu.

“Ne može se dogoditi da se radi na jednoj strani garaže i zatim ne dijele te informacije jer oba vozača znaju gdje je momčad sada. Trenutno se nalazimo u vrlo dobroj poziciji jer možemo ostati u vrhu i želimo zadržati to raspoloženje i filozofiju.”

Izvor: GP1.hr