sport

Wolff: Hamilton neće sudjelovati u odluci oko novog vozača

Mercedesov šef, Toto Wolff, potvrdio je da Lewis Hamilton neće biti uključen u proces donošenja odluke oko svojeg novog momčadskog kolege za 2017. godinu, ali dodaje kako će ‘dinamika’ s potencijalnim kandidatima biti razmotrena.

Momčad iz Brackleyja je trenutno u procesu vaganja vozačkih opcija od koje bi jedna trebala zamijeniti svjetskog prvaka Nicu Rosberga koji se povukao iz Formule 1.

Nekoliko vozača se povezuje s njemačkom momčadi. Prvenstveno junior momčadi, Pascal Wehrlein, Williamsov Valtteri Bottas i manje vjerojatno Ferrarijev Sebastian Vettel i McLarenov Fernando Alonso.

Wolff je nedavno rekao kako će odluka morati biti donešena ubrzo, a tu riječ neće imati Hamilton već će odluka biti donesena na razini vodstva momčadi, ali dinamika između kandidata i Britanca će biti uzeta u obzir.

“To je kao s drugim zaposlenicima. Dat ćemo Lewisu informaciju jednom kada dođemo do točke gdje mislim da je to potrebna informacija za njega. On je važan stup u uspjehu momčadi. Kada je došao, sve se promijenilo. Odigrao je svoju ulogu. Jako je važno držati ga u dobroj poziciji. Dinamika između dva vozača je jedan od faktora koje ćemo uzeti u obzir,” rekao je Wolff u razgovoru za Sky Sports.

Komentari o dinamici između vozača neupitno podsjećaju na odnos Hamilton-Alonso iz 2007. godine, ali o tome možemo samo nagađati. Bilo kako bilo, očito je da se Hamiltona neće previše pitati jer je i sam rekao da ga ne zanima tko će mu biti novi momčadski kolega.

Za sada izgleda kako je Pascal Wehrlein na pole poistionu za upražnjeno mjesto, ponajviše jer su ostali kandidati ugovorno vezani za iduću godinu.

Izvor: GP1.hr