sport

Wolff: Hamiltonov ugovor ćemo rješavati krajem godine

Nakon što je sebi priskrbio sedmi naslov vozačkog prvaka svijeta, a Mercedesu sedmi konstruktorski naslov u nizu, Lewis Hamilton s vodstvom momčadi treba riješiti pitanje svoje budućnosti i novog ugovora. Sudeći po riječima šefa Mercedesove momčadi, to ne treba očekivati prije kraja sezone.

Ostale su tri utrke do kraja prvenstva. Dvije u Bahreinu te finale sezone u Abu Dhabiju 13. prosinca.

“Mislim da je najizglednije da će ugovor biti tema za kraj godine. Ne želim nam stvarati pritisak govoreći da ćemo novi ugovor objaviti prije Bahreina ili prije Abu Dhabija. Pritiska nema”, kaže Toto Wolff.

Jasno, za očekivati je da s Hamiltonovim ugovorom neće biti nikakvih problema, već da jedino treba uskladiti neke detalje. Mercedes je prema svome prvaku uvijek bio prilično liberalan i davao mu slobodu za neke aktivnosti izvan Formule 1.

“Uvijek prihvaćam ono što je važno za njega, pokušavam razumjeti što ga dovodi u dobru poziciju. Podržavam njegove različite interese, poput svijeta mode gdje smo mu dozvolili putovanje svijetom i promociju, a on je bio na svojoj najboljoj razini otkad je počeo s tim.”

“Ugovor nije kompleksan. Poštujem njegovu želju za boljom radnom ravnotežom. Svima nam je teško s tolikim putovanjima”, objašnjava Wolff.

Nakon Velike nagrade Turske Lewis je izjavio da želi ostati u Formuli 1 i da osjeća kako još nije dosegnuo svoj vrhunac, stoga bi dogovor oko novog ugovora doista trebao biti samo formalnost.

Izvor: GP1.hr