sport

Wolff i Lauda blizu potpisa novog ugovora do 2020.

Mercedesovi šefovi, Niki Lauda i Toto Wolff, trenutno pregovaraju oko novog ugovora s novim-starim konstruktorskim svjetskim prvacima.

Iako su dva Austrijanca zapravo dioničari u dominantnoj njemačkoj momčadi, njihovi ugovori na mjestima šefa momčadi (Wolff) i direktora (Lauda) ističu iduće godine.

“Toto i ja pregovaramo oko obnove ugovora koji ističe iduće godine. Na koliko ću se obvezati, ne znam. Ali Concorde Agreement (ugovor između FIA-e, momčadi Formule 1 i F1 administracije) ističe 2020. pa bi bilo logično pokriti taj period. Vjerujem da je to moguće,” rekao je Lauda.

Trenutna Lauda plaća iznosi oko 750 tisuća eura, ali vjerojatno je da će novi ugovor donijeti nešto veći iznos jer Mercedes je na VN Japana osigurao treći uzastopni konstruktorski naslov.

Također, uz Wolffa i Laudu, ostaje i Nico Rosberg koji je produljio ugovor nešto ranije ove godine.

Nijemac je trenutno 33 boda ispred Lewisa Hamiltona, a četiri je utrke do kraja. Međutim, Lauda kaže da Hamiltonova ‘loša sreća’ nema ništa s ovom situacijom.

“Nico neće biti prvak ni za što jer je imao perfektnu sezonu i strašno se popravio. Nico se potpuno promijenio ove godine. U prošlim godinama, Lewis je imao blagu prednost, ali kroz rigorozan rad Rosberg je postajao sve bolji ove godine,” dodao je Lauda koji kaže kako tenzije između dvojice vozača nisu problem, ali ipak želi čisti završetak sezone.

“Moramo osigurati da oba bolida odvezu preostale četiri utrke do posljednjeg kruga. Obojica pritišću jedan drugoga do krajnjih granica i to pokreće cijelu momčad, posebno razvoj bolida,” zaključio je Lauda.

Izvor: GP1.hr