sport

Wolff i Lauda produžili ugovore s Mercedesom

Mercedesovi šefovi i vlasnici dionica, Toto Wolff i Niki Lauda obnovili su svoje ugovore do 2020. godine. Njihovi produženi ugovori podudaraju se s godinom do koje je Mercedes ugovorno vezan s Formulom 1. Očekuje se da će pregovori oko produžetka sudjelovanja Mercedesa u F1 (kao i ostalih momčadi) započeti ove godine s novim vlasnicima, Liberty Mediom.

Wolff je vlasnik 30% Mercedesovih dionica, dok Lauda posjeduje 10%. Toto se pridružio Mercedesu u veljači 2013., a Lauda krajem 2012.

Dieter Zetsche, predsjednik uprave Daimlera i šef Mercedesa, komentirao je produžetak ugovora Wolffa i Laude i rekao da su upravo oni jedni od najzaslužnijih ljudi za ovakav uspjeh Mercedesa u F1.

”U 2013. smo restrukturirali vodstvo momčadi s ciljem poboljšavanja efikasnosti cijele ekipe. Taj potez nadmašio je sva naša očekivanja. Ključ ovog uspjeha je upravo kombinacija Totovih vještina i Nikijevog iskustva. Njihovo preoduljenje ugovora znači kontinuirano poboljšavanje našeg programa za sljedeće četiri godine,” rekao je Zetsche.

Momčad je nedavno napustio Mercedesov tehnički direktor, Paddy Lowe, koji će svoju karijeru nastaviti u Williamsu. Njegovu poziciju preuzet će Britanac, James Allison.

Mercedes će svoj novi W08 predstaviti u četvrtak 23. veljače.

Izvor: GP1.hr