sport

Wolff impresioniran simulacijama bolida za 2017.

Sljedeća sezona u Formuli 1 donosi nam nova pravila i propise, a Mercedesov šef, Toto Wolff, izjavio je kako su podaci koje dobivaju iz simulacija za nove bolide vrlo impresivni. Austrijanac je uvjeren da će nova pravila za 2017., obilježena širim gumama i povećanim downforceom, proizvesti puno brže bolide te ističe kako će to imati utjecaj i na fizičku izdržljivost vozača.

”Teško je odrediti točno koliko će bolidi biti brži, ali mogu vam zasigurno reći da će to biti i po nekoliko sekundi po krugu. Brzine u zavoju će biti puno veće, što znači da će bolide biti puno teže vozit zbog povećanih G-sila. Šteta što se to neće toliko vidjeti na TV-u, ne možete to osjetiti preko TV-a. Pretjecanje bolida ispred sebe će isto tako biti otežano zbog turbulencija koje će stvarati bolid ispred,” rekao je Wolff.

Na pitanje da li je zabrinut da Mercedes više neće biti dominantan sljedeće sezone, Wolff je odgovorio kako je uvijek zabrinut.

”Svaku utrku sam zabrinut da nam performanse neće biti dovoljne. Ali isto tako, imam potpuno povjerenje u našu ekipu i znam da se mogu uspješno nosit sa svakim izazovom. Rizik je ono što me pokreće ujutro. Uzbudljivo je kad ne znaš da li je ono što si napravio dovoljno. Takav rizik ti pruža mnogo više motivacije nego rad u okolnostima gdje je sve pod kontrolom,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr