sport

Wolff: Mercedes mora biti hrabar s odlukom

Toto Wolff kaže kako Mercedes mora biti hrabar kada dođe do odluke koji vozač će zamijeniti Nicu Rosberga iduće sezone.

Mobitel šefa Mercedesa vjerojatno zvoni dan i noć. Koliko zbog vozačkih ponuda, još više i zbog novinarskih upita pa skoro svaki dan se pojavi neka nova informacija. Najnovije izjave Austrijanca o hrabrosti pri odabiru vozača aludiraju da bi na to mjesto mogao upasti mladi vozač Pascal Wehrlein.

“Naravno, Nicina odluka je došla kasno pa je ovo kompromitirajuća situacija jer da smo znali tri mjeseca ranije, više bi opcija bilo slobodno. Možda ćemo morati donijeti hrabru odluku baš kao Nico,” rekao je Wolff za Sky Sports.

Hrabra odluka bi u svakom slučaju bio mladi Nijemac, ali je Wolff nedavno priznao da bi najradije gledao Wehrleina još godinu ili dvije u momčadi iz sredine poretka. Zbog toga je jedna od opcija Valtteri Bottas kojemu je Wolff i menadžer. Međutim, Austrijanac shvaća važnu Finčevu ulogu u Williamsu koju bi trebao obnašati 2017. pokraj početnika Lance Strolla.

“Osim osobnog odnosa, on je jako poželjan i inteligentan vozač. On je također i jako, jako brz. Ali on je sada s Williamsom, vodeći vozač i jako je važan u kombinaciji s Lanceom Strollom. Claire i njena momčad se jako puno oslanjanju na njega,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr